Montag, 5. Februar 2018

Metalografie

Rumänisch-Deutsch-Übersetzung für metalografie im Online-Wörterbuch dict. Výzkumný a zkušební ústav Plzeň s. Metalografie je nauka o makrostruktuře kovů a jejich vlastnostech. Makrostruktura a vnější vlastnosti kovových materiálů jsou ovšem projevem jejich mikrostruktury.


Proto je pro pochopení základů metalografie nutný úvod do vnitřní stavby kovů.

CÍLE vnitřní stavba kovů, krystalizace slitin, postupy v metalografii. Krystalizace čistých kovů a slitin. Poruchy krystalové mřížky. Mechanizmy difuze v tuhém stavu.


Tuhé roztoky ve slitinách. Příprava vzorků pro pozorování struktury. Zkoumá vnitřní stavbu (strukturu) kovů a jejich slitin (nutný mikroskop) metalografie ≠ metalurgie (výroba a zpracování kovů a jejich slitin).

Všechny kovy krystalizují. Jejich částice (atomy) jsou v tuhém stavu pravidelně uspořádány v krystalové mřížce. Rozeznáváme základních krystalografických soustav . Pro oblast zkoumání struktury materiálů nabízíme pily, lisy, brusky, leštičky, spotřební materiál, příprava a analýza vzorků, kurzy přípravy metalografických vzorků a jejich hodnocení. Naši pracovníci mají dlouholetou zkušenost v oboru. Dodáváme pro obor metalografie vybavení od největší světové firmy v oboru – firmy . Ze systematické evidence a vyhodnocení údajů analýzy vyplývají průběžné změny a optimalizace montážních dílů.


Komentáře ke slovu metalografie. Jejím cílem je zviditelnění struktury materiálu a následné studium pomocí světelného či elektronového mikroskopu. Aktuální ověřené informace: adresa, telefon, e-mail a otevírací hodiny STRUERS GmbH - metalografie , materiálografie, Roztoky. Materialografie ( metalografie , petrografie, materiale biologice) ・ Debitat probe cu discuri abrazive ・ Inglobat probe ・ Echipamente pentru prelucrat probe ・ Suspensii diamantate.


Obiectul metalografiei este descrierea calitativă și cantitativă a structurii materialelor metalice cu ajutorul tehnicilor microscopice. Pentru a recunoaște structura unui material metalic la microscop, acesta . Od oddělení vzorku přes všechny další kroky až po hodnocení mikrostruktury LECO nabízí kompletní nabídku zařízení a spotřebního materiálu vhodných pro posuzování materiálu . Verificare cu pulbere magnetică, verificare cu ultrasunet, endoscopie, videoscopie, măsurarea testelor de tracţiune, spectrometria optică de emisie, verificări invazive, verificare cu curent turbionar, metalografie de construcţii, teste de duritate, microscopie electronică pentru grilaje şi analiză Roentgen cu dispersie de . Kromě klasické metalografie zajišťuje laboratoř též přípravu tenkých folií pro potřeby polarizační mikroskopie polymerních materiálů a kompletní přípravu vzorků pro transmisní elektronovou mikroskopii.

Služby: řezání materiálů (oceli, litiny, neželezné kovy, keramika, sklo) – max. Bakalářská práce se zabývá metalografií korozivzdorných ocelí. V úvodu teoretické části je krátce shrnuta historie metalografie. Následně jsou zde shrnuty základní poznatky o metalografii, způsobu a metodách přípravy vzorků pro následnou analýzu struktury.


Jsou zde také rekapitulovány metody pro zkoumání.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.